Media

Lees hieronder alle artikelen en columns die verschenen zijn door en over SUZA training en coaching.

Pleidooi voor de Powernap column in Eindhoven Business

Stress is een onlosmakelijk onderdeel van ons moderne bestaan. Soms nodig om optimaal te presteren, maar meestal hebben we er teveel van. Natuurlijk weten we best hoe we die stress kunnen verminderen. Stoppen met multitasken, de smartphone wegleggen, gezond eten en bewegen, niet roken, enzovoorts.

Ook als dat allemaal lukt, is het immers makkelijker geschreven dan gedaan, dan nog kan de dagelijkse druk van stress ons parten gaan spelen. Hoe voorkom je dit en blijf je dan mentaal fit?

Lees meer…

Ben jij (ook) geslaagd? column in Eindhoven Business

Half juni hing de vlag uit bij huize Beyer. Een telefoontje bracht het verlossende woord voor de oudste: geslaagd voor het VWO. Daarna werd nog wat rondgebeld: ben jij ook geslaagd?

Die vraag stelde ik me vervolgens ook, maar dan anders. Wanneer ben je geslaagd, in het leven, zakelijk en prive? Lees meer…

De eerste keer column in Eindhoven Business

De eerste keer. Iedereen krijgt er een beeld bij. Nee, niet direct gaan lachen. Ik heb het (ook) over bijvoorbeeld je eerste schooldag, rijles, sollicitatie of klant.

We herinneren ons die eerste keer simpelweg omdat het iets nieuws was in ons leven. We voelen ons dan ook gelukkiger als we af en toe iets uitproberen. Lees meer…

Alleen op de wereld column in Eindhoven Business

Vallen ze je ook zo op, het toenemende aantal hufters
in het verkeer? Afsnijden, bumperkleven, hardrijden, geen voorrang verlenen….
In hun cocon van staal hebben ze schijt aan alles, en lak aan iedereen. Alleen op de wereld.

Het gaat hier om een van de uitgesproken uitingsvormen van onze doorgeschoten individualistische en egocentrische prestatiemaatschappij. Opzij, opzij, opzij. Overdreven? Blijkbaar niet. Want een reclamecampagne – Does lief – moet ons duidelijk maken dat het ook anders kan. Lees meer…

Nieuwe training DANS: je leven column in Eindhoven Business

Rondom dansen hangt vaak een lacherig sfeertje. Het is bijvoorbeeld iets voor watjes, want echte mannen dansen niet. Of: muzikanten dansen niet, ook niet voor hun plezier. Pas als het echt niet anders kan, na twintig glazen bier. Ook ‘vrij dansen’ wordt nogal eens als gek ervaren.

Jammer natuurlijk, want dansen kan je heel veel plezier brengen, zonder kater na afloop. En laten we eerlijk zijn: als we onze heupen eens losgooien, in de kroeg of desnoods stiekem tijdens het stofzuigen, hebben we er vaak gewoon lol in.

Wacht niet op hulp bij depressie opiniestuk in ‘Eindhovens Dagblad’

Een opiniestuk van mijn hand stond vrijdag 23 maart 2018 in het Eindhovens Dagblad.

“Wie kampt met depressieve gevoelens hoeft niet te wachten op hulp, maar kan ook zelf aan de slag gaan.”

“De publiekelijke ontboezeming van Qmusic-dj Stephan Bouwman dat hij worstelt met een depressie heeft voor veel bewondering en beroering gezorgd. Hij vertelde onder meer dat hij op een wachtlijst staat voor professionele hulp. Helaas onbekend is dat mensen met depressieve gevoelens daarop niet hoeven te wachten en zichzelf al op weg kunnen helpen.”

Lees verder in de pdf

Werken aan je relatie opiniestuk in ‘Eindhovens Dagblad’

Een opiniestuk van mijn hand stond zaterdag 20 januari 2018 in het Eindhovens Dagblad.

“Veel mensen verlangen naar een gelukkige relatie. Ongeveer 90 procent van de Nederlanders ziet dit als één van de belangrijkste levensdoelen.”

”Veel relaties lopen stuk, niet zelden is de oorzaak te hoge verwachgingen. Een scheiding is vaak het begin van een nieuwe teleurstelling. Toch loopt één op de drie huwelijken op de klippen. Het CBS heeft dit eind 2017 opnieuw laten zien. Hoe komt dat toch? Iedere scheiding is anders en heeft meerdere oorzaken. Niettemin zijn er overeenkomsten en voortekenen waaraan je een (naderende) relatiecrisis kunt herkennen.“

Lees verder in de pdf

Kniertje moet niet nodig zijn opiniestuk in ‘Eindhovens Dagblad’

Een opiniestuk van mijn hand stond vrijdag 3 november 2017 in het Eindhovens Dagblad. Met het artikel beoog ik een dimensie toe te voegen aan de losgebarsten metoo-discussie over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

“De kritiek dat #metoo-vrouwen zich in de rol van slachtoffer drukken, gaat voorbij aan de grote onzekerheid waar zij vaak mee worstelen.”

Lees verder in de pdf

Stoppen met je verslaving als hoofdprijs column in Eindhoven Business

Tabak, alcohol, Facebook, games, chocolade…, het zijn allemaal dagelijkse verlokkingen. Vaak kunnen we ze weerstaan of er beheerst mee omgaan. Maar soms niet. Dan gaat ieder uur een sigaret in rook op of moeten we tientallen keren per dag op ons mobieltje kijken. Dan zijn we verslaafd.

Verslavingen ondermijnen vaak lichaam en geest. Het is dan ook niet zo gek dat hordes mensen er vanaf willen.
Een voorwaarde daartoe is innerlijke motivatie. Als die er is, als je écht wilt stoppen met een verslaving, dan kan niks of niemand je tegenhouden.

Lees verder in de pdf

Home    |    SUZA    |    Coaching   |    Training    |    Tevreden cliënten    |    Contact    |    Privacy verklaring    |    Cookies

© 2020 SUZA training en coaching

Mentale training, Wingwave, EMDR, Ervaringsleer, Zelfbewustzijn, Zelfbewustwording, Zelfvertrouwen, Gezondheid, Focus, Meditatie, Communicatie, Slaapproblemen, Faalangst, Nervositeit, Mindfullness, Oudzeer, Stress, Persoonlijkheidstraining, Training, Coaching, Retraite, Burnout, Angst, Depressie, Ongelukkig, Relatieproblemen, Relatie, Rust, Worklifebalance, Levensvreugde, Kracht, Vertrouwen, Professioneel, Liefde, Integriteit.