Over Suzanne

Suzanne Beyer-van Griensven van SUZA training en coaching heeft in Duitsland op topniveau gewerkt als balletdanseres en de choreografie van films en shows verzorgd. Omdat Suzanne ervoer hoe groot de invloed van de psyche is op de mens, heeft ze vervolgens persoonlijkheidstrainingen en een coaching- en trainersopleiding gevolgd bij dr. Wolfgang Merz van het Instituut Merz Training in Duitsland. Bovendien heeft ze de wingwave coaching en trainersopleiding in Hamburg afgerond.

Suzanne past haar diepgaande kennis van de psychologie en haar brede ervaring met het geven van persoonlijkheidstrainingen toe in onder andere het coachen van mensen die kampen met een burn-out, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, slaapgebrek, relatieproblemen of disbalans tussen werk en privé.
Daarnaast geeft Suzanne met haar team de persoonlijkheidstrainingen Leef je leven Cento per Cento en DANS: je leven aan volwassenen en de Lef en Flair training aan jongeren.

Topsportcoach.eu
Als ex-topsporter past Suzanne haar brede ervaring met het leveren van fysieke topprestaties toe in het coachen van artiesten, topsporters en trainers. Mensen die onder hoge druk moeten presteren (www.topsportcoach.eu).

Klik hier voor CV Suzanne

Interview

Een gesprek met een veelzijdige vrouw, moeder, danser, choreograaf, trainer en mental coach Suzanne Beyer – van Griensven:

Als klein meisje wist Suzanne het al: ik word danseres; maar dan een hele goeie. Hoewel het geen voor de hand liggende keuze was bij de familie van Griensven uit Eindhoven, besloot ze op 17-jarige leeftijd haar passie te volgen en auditie te doen bij de Staatliche Hochschule für Musik/Tanz in Mannheim. Van de 300 kandidaten werden er 12 aangenomen, waaronder Suzanne. Hoewel ze nauwelijks Duits sprak, ging ze in Mannheim wonen om de vierjarige opleiding voor danseres en balletpedagoge te volgen. “Je moest enorm veel discipline hebben. Zeker in het begin had ik heimwee en dan stuurde mijn moeder mij een ‘waustientje’: een tientje om met het thuisfront te bellen. Het was geen gemakkelijke tijd maar het heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben.”

Na de balletacademie verhuisde Suzanne naar Keulen en er volgden tien intensieve jaren van verschillende optredens in dansshows, video, film en voor de Duitse televisie, modeshows, het maken van de choreografie voor internationale shows en lesgeven. “Ik heb de wereld rondgereisd, veel gezien, hard gewerkt en intens genoten. Het waren fantastische jaren. Die pakt niemand mij meer af.”

Topprestaties
Eenmaal terug in Nederland, krijgt haar leven vaste vorm. Suzanne trouwt en krijgt twee zonen. De rust keert weer.

Af en toe danst ze nog of doet de choreografie voor een show in Duitsland. Tegelijkertijd speelt ze met het idee om zelf trainingen te gaan geven. Daarom volgt ze persoonlijkheidstrainingen, een coachingsopleiding en een trainersopleiding bij dr. Wolfgang Merz van het Instituut Merz-Training in Duitsland en Italië. Suzanne: “Grappig dat jij mij nu dezelfde vraag stelt als ik destijds aan dr. Wolfgang Merz: ‘Waarom zou een cliënt naar mij gaan en niet naar een psycholoog?’ Wolfgang is zelf psycholoog en zei: ‘Jij weet hoe groot de invloed van de psyche is op topsport. Jij weet wat het is om fysieke topprestaties te leveren onder hoge druk. Jij kunt met je ervaring en kennis meer betekenen voor mensen dan menig psycholoog’. Deze uitspraak stimuleerde mij om er voor te gaan.”

In duigen
“Na mijn opleidingen ben ik met mijn praktijk begonnen”, vervolgt Suzanne. “Dat liep goed maar soms moet je als mens iets meemaken om een betere coach te worden. Dat gebeurde bij mij hier in huis in augustus 2006. De kindjes zaten klaar om naar school te gaan. Ik voelde me niet goed, waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Ik viel flauw, dwars door een raam. Ik ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en werd geopereerd. Ik had negen diepe sneeën in mijn gezicht. Gelukkig zijn de littekens goed genezen. Je ziet het nauwelijks meer. Het was een emotioneel heftige tijd. Achteraf kan ik zeggen dat het ongeluk iets goeds heeft gebracht. Ik heb er nog meer diepgang door gekregen.

Ik heb gemerkt dat ik mentaal sterk ben, ook in stress situaties. Een mooi uiterlijk is prettig maar het gaat in het leven vooral om de innerlijke waardes.

Onderhouden
De mensen die bij SUZA training en coaching komen, variëren in de leeftijd tussen 9 en 62 jaar. Ze willen allemaal gelukkig zijn, in hun kracht staan, innerlijke rust voelen, zelfbewust zijn, stress en druk het hoofd bieden, met overtuiging gestelde doelen bereiken en tevens hun zelfvertrouwen versterken. “Tijdens het intakegesprek kijken we waar ze tegenaan lopen; wat zijn de specifieke valkuilen en is er een ‘klik’? In het vervolgtraject gaan we aan de slag met verschillende oefeningen vanuit de psychologie. Bijvoorbeeld met vijf verschillende vormen van succes, visualisaties, ademhalingsoefeningen, wingwave en contra-productieve mechanismen. Gemiddeld zijn cliënten drie tot vier keer bij mij voor een coaching sessie van anderhalf tot twee uur. En ja, ik vind het belangrijk om nadien in contact te blijven om de mentale conditie in vorm te houden. Wat het mooiste van mijn vak is? Het is prachtig om te zien dat mensen met een andere blik in hun ogen hier naar buiten gaan, dan dat ze binnen zijn gekomen. Met zelfvertrouwen!”

Home    |    SUZA    |    Coaching   |    Training    |    Tevreden cliënten    |    Contact    |    Privacy verklaring    |    Cookies

individuele coaching Leende

© 2007-2023 SUZA training en coaching

twitter  facebook-sessies  youtube-coaching-traject  linkedin-coaching-methoden  instagram

Mentale training, Wingwave, EMDR, Ervaringsleer, Zelfbewustzijn, Zelfbewustwording, Zelfvertrouwen, Gezondheid, Focus, Meditatie, Communicatie, Slaapproblemen, Faalangst, Nervositeit, Mindfulness, Oud zeer, Stress, Persoonlijkheidstraining, Training, Coaching, Retraite, Burn-out, Angst, Depressie, Ongelukkig, Relatieproblemen, Relatie, Rust, Work-life balance, Levensvreugde, Kracht, Vertrouwen, Professioneel, Liefde, Integriteit, Persoonlijke ontwikkeling, Onzekerheid, Twijfel, Onrust, Trauma, Verdriet, Emotie, Pijn, Onveiligheid, Mentale-gezondheid